Massagepraktijk Michel Alexander is gestopt met Tantra workshops voor Mannen.

 

Dit lijkt een slecht bericht maar je kunt het ook als een goede zaak zien. Na 22 Tantra weekeinden, 6 Tantra vierdaagsen en ruim 80 bijeenkomsten van de oefengroep Tantrische massage, is het mooi geweest en werd het voor mij tijd om te stoppen.

Ik ben met mijn eigen praktijk gestart in 2003 (de massage oefengroep in 2001) en ik was toen zeer gemotiveerd om het gedachtengoed van het Centrum voor Tantra en van Body Electric voort te zetten. Het heeft mij destijds veel opgeleverd en ik wilde dat graag doorgeven. Dat is goed gelukt. Er hebben ongeveer 380 mannen aan mijn workshops meegedaan.

Er dient zich nu ook een andere kant aan. Het organiseren en voorbereiden van een workshop wordt zwaarder, soms lijkt het alsof het proces in een groep meer van mij vraagt dan voorheen. Het vuur brandt wat lager, de passie is iets minder. Daarnaast heb ik in 2015 een belangrijk kroonjaar gehad.

De laatste groep was een vierdaagse Tantra training in mei 2016. De Tantra vierdaagse is mijn mooiste programma.

Tantra voor Mannen van massagepraktijk Michel Alexander is gestopt, het voortzetten van het Tantra gedachtengoed gaat zeker door. Er zijn andere organisaties waar je terecht kunt. En misschien denk jij erover om (een gedeelte van) mijn activiteiten voort te zetten. Ik wil je graag met raad en daad bijstaan. En als je een informatieavond of een workshop wilt organiseren en je zoekt een gastdocent, dan wil ik dat graag doen en vind ik het leuk als je me vraagt.

Ik heb geen idee wat er na mei 2016 op mijn pad komt. De geraniums? Daar ben ik niet het type voor en er dient zich vast iets nieuws aan. Met minder georganiseer en minder gesjouw!

 

Michel Alexander, september 2016

 

Foto's:
Links:
Michel 2013
Michel 2001
Michel 2013
Rechts:
Koos
Ton

 

Naar de Hoofdpagina